Hlavní navigace

Jak jednoduše ochránit mobil s ESET Mobile Security s technologií Anti-Theft

Zdroj: Redakce
Komerční sdělení
23. 10. 2014

Sdílet

Nová verze Androidu označovaná jako Lollipop (česky „lízátko“) bude obsahovat zásadní vylepšení ochrany proti krádeži: vrátit přístroj do továrního nastavení bude možné pouze po zadání hesla. To výrazně sníží atraktivitu kradených přístrojů, protože už nebude možné naprosto jednoduše je prodat na černém trhu jako plně funkční. Zavedení obdobné funkce do operačního systému iOS společnosti Apple mělo výrazný efekt a počty krádeží iPhonů a iPadů začaly prudce klesat – přinejmenším v New Yorku a San Franciscu, kde místní prokurátoři tvrdě tlačí výrobce a mobilní operátory, aby pomohli zákazníkům chránit své přístroje před krádežemi.

Uživatelé mobilních přístrojů s Androidem, což je globálně i v Česku zdaleka nejběžnější mobilní platforma, nemusí čekat na novou verzi operačního systému a mohou své přístroje chránit již teď. Nejnovější bezpečnostní řešení ESET Mobile Security totiž obsahuje nejen ochranu před nejrůznějšími internetovými útoky, ale v prémiové verzi také vylepšenou technologii Anti-Theft. Díky ní ESET Mobile Security detekuje potenciálně nebezpečné situace a přijímá preventivní opatření, která v případě ztráty nebo krádeže přístroje významně zvýší šance na jeho nalezení.

Eset Mobile Security

V případě hrozícího vybití baterie odešle přístroj své aktuální lokalizační údaje. Pokud dojde k neúspěšnému pokusu o autentizaci nebo k vložení neautorizované SIM karty, přístroj navíc pořídí fotografie z přední i zadní kamery. Tyto fotografie oprávněný majitel přístroje najde na portálu my.eset.com, spolu s lokalizačními údaji a s Informacemi o IP adresách, ze kterých se zařízení připojovalo k internetu, pokud bylo označeno jako ztracené. Majitel také může z portálu odeslat na svůj přístroj vzkaz pro potenciálního nálezce.

„Využití hesla k obnovení telefonu do továrního nastavení je užitečné. Může snížit množství telefonů, které budou prodány někomu dalšímu. Přesto si myslím, že použití nástroje pro sledování podezřelé aktivity může přinést řadu užitečných informací, které povedou k dopadení zloděje. V kombinaci s touto novou ochranou systému Android budou data uživatelů více v bezpečí,“ doporučuje Petr Šnajdr, bezpečnostní expert společnosti ESET.