Hlavní navigace

Jaké budou specifikace nových smartphonů HTC s Windows Phone 8?

26. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Před necelým týdnem Microsoft předvedl světu, jak budou vypadat nové telefony s Windows Phone 8. Dočkáme se jádra sdíleného s Windows 8, nové domovské obrazovky a také menšího počtu výrobců smartphonů s WP8. Těmi mají být Nokia, Huawei, Samsung a HTC. A právě z HTC pochází roadmapa se třemi modely, které z továren tchajwanského výrobce můžeme očekávat tento rok. Ponesou názvy Rio, Accord a Zenith.

HTC Rio

I přesto, že se bude jednat o model s nejmenší úhlopříčkou, stále se bude chlubit čtyřpalcovým displejem. Ten by měl mít rozlišení WVGA. A protože víme, že Windows Phone 8 telefony budou mít poměr stran displeje 16:9, odpovídala by tomu hodnota 854×480. Fotoaparát bude disponovat rozlišením 5 Mpx s možností záznamu videa v 720p. Operační paměť bude mít kapacitu 512 MB a pravděpodobným čipsetem bude Qualcomm MSM8227 (28 nm, 2× 1 GHz CPU a GPU Adreno 305).

HTC Accord

Na rozdíl od předchozího modelu není jisté, jakým procesorem bude telefon vybaven. S největší pravděpodobností však bude postaven na stejném čipsetu z rodiny Snapdragon S4 a dočkáme se tak dvoujádra s frekvencí 1 GHz. Accord by měl mít displej s úhlopříčkou 4,3" a rozlišením 1280×720. Je označován jako Super LCD 2 a pravděpodobně se bude jednat o IPS. Fotoaparát bude mít rozlišení 8 Mpx a natáčet bude ve Full HD. Kapacita RAM by měla být 1 GB. Telefon bude podporovat NFC.

HTC Zenith

Model, který by měl pokračovat v obřích rozměrech současného modelu HTC Titan bude mít úhlopříčku 4,7" a rozlišení stejné jako HTC Accord (1280×720). Fotoaparát a kapacita RAM budou stejné jako u předchozího modelu – 8 Mpx s full HD videem a 1 GB operační paměti. Nejvyšší model by však měl být vybaven čtyřjádrovým procesorem. Pokud by výrobce zůstal u čipsetu Snapdragon S4, mohli bychom se dočkat Qualcommu APQ8064, který byl oznámen letos v lednu. Ten umí frekvence 1,5-1,7 GHz a podporuje nový standard Wi-Fi 802.11 ac.

DT24

 První dva modely (Rio a Accord) by se na trh měly dostat v říjnu, nejvyšší HTC Zenith pravděpodobně bude připraven na předvánoční trh.

Zdroj: wpcentral (via The Verge)

Byl pro vás článek přínosný?