Hlavní navigace

Kauza Megaupload: o vydání Kima Dotcoma se rozhodne až příští rok

10. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

O osudu Kima Dotcoma a jeho kumpánů z Megauploadu se nebude rozhodovat 6. srpna, jak bylo původně v plánu, ale nejdříve v březnu příštího roku. První slyšení bylo odloženo po vzájemné domluvě Dotcomova advokáta a žalobce. Novozélandský soud má následně asi tři týdny na to, aby rozhodl, zda obžalované vydá do USA.

Odklad také způsobilo, že Vrchní soud ještě nedořešil dva jiné případy včetně toho, jestli byl tvrdý zásah a odstavení majetku vůbec legitimní. Vyřízen ještě není ani zákrok FBI, která naklonovala disky z Dotcomova počítače a poslala je do USA. Podle soudu byl tento čin neoprávněný.

Kim Dotcom k odložení slyšení

Samotné zdržení už na Twitteru kritizovala i samotná ikona Megauploadu. „Hnusná zdržovací taktiky Spojených států. Zničil moji práci. Vzali mi všechen majetek. Čas zničí ten zbytek,píše Kim Dotcom. Kromě toho slibuje, že se „Mega“ vrátí větší, lepší a rychlejší.

Obžaloba tvrdí, že jí Megaupload způsobil škodu ve výši půl miliardy dolarů, přičemž samotný hosting za léta provozu vydělal asi 185 milionů. Pokud by byl Dotcom vydán do USA a u tamních soudů by prohrál, hrozí mu až 20 let vězení. Ale než dojde k finálnímu verdiktu, klidně může uběhnout pět let. Kauza s provozovateli The Pirate Bay se už také táhne roky.

 

Zdroj: Torrent Freak, NZ Herald

Byl pro vás článek přínosný?