Hlavní navigace

KickassTorrents a TPB nabraly čerstvý vítr. Staly se streamovacími službami

9. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nyní už můžete filmy a seriály z Pirátské zátoky či KickassTorrents nejen stahovat, ale také rovnou přehrávat. Služby totiž spustily streamování videí. Pakliže si otevřete patřičný torrent, uvidíte tuto možnost hned vedle odkazu k získání torrentu. Přehrávání ale nezačne rovnou, budete si muset stáhnout zásuvný modul, který to umožní. Modul podporuje platformy Windows a OS X.

Vedla tlačítka pro stažení je teď tlačítko pro zahájení přehrávání
Vedla tlačítka pro stažení je teď tlačítko pro zahájení přehrávání  

To se vám líbit nemusí, výsledek je ovšem takový, že nemusíte využít klasického klienta pro BitTorrent, prostě jen konzumujete obsah jedním z nejméně problémových způsobů vůbec. Tento způsob distribuce obsahu jsme už viděli. Není to náhoda, za technologií Torrents-Time, kterou aktuálně začaly využívat dvě největší bittorrentové služby, stojí stejný tým, jenž předtím obstaral službu Popcorn Time.

Streamování funguje už několik dní a na TPB je zatím označeno nálepkou beta. Po klepnutí na tlačítko pro přehrávání se objeví reklama a pak dojde k přednačítání obsahu a připojování k peerům. Bez toho se neobejdeme a přehrávání tedy nemusí začít během několika sekund. Podle TorrentFreaku přehrávač podporuje titulky a především vysílání přes Chromecast, Airplay nebo DNLA.

 

The Pirate Bay je aktuálně druhá největší služba s torrenty, na prvním místě dnes trůní KickassTorrents. Pro rozšíření Torrents-Time, které bylo do světa oficiálně vypuštěno nedávno, se jedná významné zářezy. Tvůrcům technologie musí rovněž dělat radost, že ji aspoň podle TorrentFreaku brzy využijí také služby Torrentproject.se, Videomax.is nebo Online.porntime.ws. Čeká nás nová éra, kdy nebudeme filmy přes torrenty stahovat, ale prostě jen přehrávat?

Bez dodatečného zásuvného modulu přehrávání nefunguje
Bez dodatečného zásuvného modulu přehrávání nefunguje

Zdroj: TorrentFreak

Byl pro vás článek přínosný?