Hlavní navigace

Kim Dotcom z domácího vězení nadále připravuje hudební revoluci Megabox

25. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přestože je kontroverzní otec Megauploadu stále pod dohledem, dokončuje své první album a podle příspěvku na Twitteru také dříve oznámenou hudební službu Megabox. Ta ve své betaverzi vypadala a zřejmě i fungovala jinak, než prozrazuje aktuální snímek.

Megabox
Nový Megabox, foto: Kim Dotcom

Megabox měl být místem pro muzikanty, kteří by sami mohli vydávat své písničky bez asistence vydavatelů a distributorů. Dotcomova firma by si z prodeje nechávala 10% provizi (běžně bývá 30%). Nejvíce očekávanou funkcí ale mělo být bezplatné poslouchání hudby pro fanoušky, kteří nechtějí platit. Megabox by v takovém případě autorům platil sám.

Těžko si představit, jak by takový obchodní model fungoval v praxi, ale někteří spekulují o tom, že právě Megabox byl důvodem, proč byl proveden tak rychlý zásah proti Megauploadu. Hudební studia by prý nedopustila, aby jim vznikla taková konkurence.

 

The major Record Labels thought Megabox is dead. Artists rejoice. It is coming and it will unchain you,“ píše Dotcom. Nový Megabox nás má uchvátit. Podle obrázku dost připomíná populární Grooveshark. A zřejmě si z něj vezme i funkce. Pokud si z nás Dotcom nestřílí, Megabox bude sloužit jako bezplatné a neomezené úložiště hudby, kde nechybí ani vyhledávač. Na druhou stranu na screenshotu vidíme i nákupní košík. Těžko říct, co vlastně Dotcom sdělil světu.

Byl pro vás článek přínosný?