Hlavní navigace

Konečně vyšel Firefox pro iOS. Má synchronizaci, ale podpora rozšíření mu chybí

12. 11. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firefox pro jablečné mobily a tablety je konečně venku a pro všechny. Mozilla zatím pouze testovala první vydání v několika vybraných zemích. Nově je Firefox 1.1 dostupný pro všechny, stahovat jej můžete z App Storu.

 

Apple vývojářům nedovolí na iOS dostat vlastní vykreslovací jádra, takže zdejší Firefox neběží na Gecku, nýbrž WebKitu. Chybí i další tradiční výhoda červené pandy, a to podpora doplňků, rozšíření a všemožného nastavení vzhledu.

Zůstala ale užitečná synchronizace, takže po přihlášení se načtou vaše hesla, historie i záložky. Firefox dokonce vidí, které panely máte zrovna otevřené na dalších zařízeních. Jinak nechybí Speed Dial s dlaždicemi nejnavštěvovanějších stránek, anonymní režim prohlížení ani čtečka.

Osobně se mi hodně nelíbí, že v liště není zvláštní tlačítko pro přechod mezi panely a pro vytvoření nového. Když chci otevřít další stránku, musím kliknout dvakrát. Nejdříve na čtvereček s číslem, pak uvidím mřížku s otevřenými panely. Nato kliknu na znaménko plus a až pak můžu zadat adresu nebo vybrat něco ze záložky. To je otrava.

 

via Reddit

Byl pro vás článek přínosný?