Hlavní navigace

Konkurence pro Galaxy S III v podání Pantech Vega S5 s 13Mpx fotoaparátem

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pro mnoho z nás téměř neznámý jihokorejský výrobce mobilních telefonů Pantech představuje nový high-end smartphone nazvaný Vega S5. Jasný cíl společnosti je co nejvíce konkurovat novince Galaxy S III od Samsungu.

První, co upoutá naši pozornost oproti Galaxy S III je šířka, která činí 6,89 mm (u Samsungu 8,6 mm). Vega S5 má užší rozměry díky velmi tenkému rámečku, tuto technologii Pantech nazývá „Zero Bezel“. O procesor se opět postarala firma Qualcomm a dodala dvoujádrový Snapdragon MSM8960 S4. Přední straně telefonu vévodí 5" dotykový displej typu IPS s rozlišením 720 × 1280 pixelů. Zadní 13MPx fotoaparát nabízí automatické zaostřování společně s LED bleskem, nulové zpoždění závěrky  a schopnost nahrávat HD video. Podle Pantechu je telefon schopný dodávat energii až na 11 hodin hovoru díky jeho baterii o kapacitě 2100 mAh. Nové zařízení se představuje s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich a jestli se dočká aktualizace na Android 4.1 je zatím tajemstvím. Nebude chybět ani podpora LTE připojení, Wi-Fi, Bluetooth a televizní tuner T-DMB.

Prodej telefonu byl zahájen minulý měsíc v domovské Jižní Koreji se stanovenou cenou 800 dolarů. O rozšíření prodeje na světový trh se výrobce zatím nezmínil.

Zdroj: Softpedia

Byl pro vás článek přínosný?