Hlavní navigace

Lenovo s Googlem vyrobí první komerční supertelefon Project Tango [CES]

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pamatujete na Project Tango? Google před dvěma lety představil telefon vybavený spoustou senzorů, díky kterým se má lépe orientovat v prostoru. Má několik foťáků, pohybový a hloubkový snímač jako Kinect. Taková výbava mu dovolí vidět svět ve 3D a zmapovat okolní místnost. Google toho chtěl využít pro indoor navigaci, hry, ale i užitečné aplikace.

Lenovo vyrobí první telefon Tango
Lenovo vyrobí první telefon Tango

Zatím bylo Tango pouze hračkou pro vývojáře, kteří už navrhli pár aplikací. Teď se Google domluvil s Lenovem a čínská firma začne vyrábět komerční verzi Tanga dostupnou pro každého. Cenu ani dostupnost zatím neznáme, ale Google spustil novou soutěž, která má inspirovat tvůrce softwaru. Mají měsíc na to ukázat, co by s Tangem chtěli provést.

Výběr spotřebičů do domácnostiAR hra
Výběr spotřebičů do domácnosti | AR hra

Jako příklad dává aplikace od Lowe's, která nasnímá pokoj a pak do něj vloží virtuální nábytek nebo spotřebiče. Schell Games zase představují hru Jenga. Na stůl postavíte komín z virtuálních kostiček a postupně je budete odstraňovat tak, aby se soupeři komín zřítil.

Obě tyto aplikace je možné naprogramovat coby rozšířenou realitu i se stávajícími zařízeními se zadním foťákem. Pokročilé senzory a čipy pro vizuální výpočty umístěné v Tangu ale mají přinést věrohodnější a přesnější výsledek.

 

Zdroj: Google

Byl pro vás článek přínosný?