Hlavní navigace

LG předvedlo 15" laptop, jenž neváží ani kilo a připomíná Macbooky [CES]

6. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Časům, kdy bylo obtížné vybrat špičkový laptop s Windows ve srovnání s Macbooky, odzvonilo. Potvrzuje to také letošní CES, kde své alternativy k Macbookům představilo hned několik výrobců, včetně HP nebo LG. O HP psal kolega Lukáš Václavík, my se podíváme na LG. Gram 15 na pohled vypadá jako něco, co vyrobil Apple, akorát na počítač předinstaloval Windows.

 

Na 15" stroj je obdivuhodně lehký, váží 980 gramů. Tělo je vyrobeno ze slitiny hořčíku a v pase měří necelých 17 milimetrů. Aspoň na pohled je přístroj pravdu krásný. Obrazovka typu IPS dostala do vínku rozlišení full HD, počítač pohání šestá generace procesorů i5 nebo i7 od Intelu. S tím byste měli dostat až sedmihodinovou výdrž. Dostatečná by měla být 8GB operační paměť a SSD ve velikostech buď 256, nebo 512 GB. V těle je dostatek portů, mj. USB-C, micro USB, dále HDMI nebo slot pro karty microSD.

Bohužel chybí např. podsvícená klávesnice. Dlužno dodat, že 14" verze notebooku si na The Verge nevysloužila zrovna vysoké hodnocení. Negativa vyplývala z kompromisů souvisejících se zvoleným zpracováním. Jestli novinka dopadne podobně, se dozvíme někdy začátkem tohoto roku.

Zdroj: Tisková zpráva | LG | The Verge | Laptopmag

Byl pro vás článek přínosný?