Hlavní navigace

LG: „Žádný další Nexus nechystáme. Android Silver ale nemůžeme potvrdit, ani vyvrátit.“

19. 6. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín Android Police se zeptal šéfa globální komunikace v LG Kena Honga, jak to vypadá s Nexusy a údajnou novou značkou Android Silver. A ten redaktora Michaela Cridera neodbyl vyhýbavou odpovědí, ale rovnou řekl, že LG v současnosti žádný nový Nexus nechystá. „Nevíme, jak to teď s Nexusy je. Slyšeli jsme spoustu spekulací o jeho budoucnosti, ale ta závisí na Googlu, nikoliv LG,“ říká Hong.

LG Nexus 5
Nexus 6 už možná nepřijde, a pokud ano, nevyrobí jej LG

Stejný web během dubna jako první řekl, že Google chystá nový způsob prodeje prémiových zařízení a že se tento program bude jmenovat Android Silver. Spočívat bude ve spolupráci Googlu, výrobců a operátorů. Google dodá stále aktualizovaný software, výrobce připraví smartphone nebo tablet a operátor bude ve své pobočce celé zařízení prodávat a fungovat jako nadstandardní podpora.

 

Na konci dubna na to navázal The Information, který řekl, že Nexusy končí a náhradou bude právě Android Silver. To před měsícem potvrdil i Evleaks s tím, že prvním smartphone z programu Silver přijde v února 2015 a vyrobí jej LG pro amerického operátora Sprint. Ken Hong k tomu dodal, že vývoj Silveru nemůže potvrdit, ani vyvrátit, což už je rozhodně častější PR odpověď.

Faktem zůstává, že LG a Google jsou velcí kamarádi. Korejská firma vyrobila poslední dva telefonní Nexusy, do programu Google Play Edition vsadila tablet G Pad 8.3, chystá referenční hodinky G Watch, dříve vyrobila televizory na platformě Google TV a letos uvedla all-in-one počítač Chromebase. Jestli se tedy někdo do Silveru zapojí, bude to rozhodně LG.

Byl pro vás článek přínosný?