Hlavní navigace

LibreOffice oslovil 100 mil. uživatelů. Zájemci zkouší verzi v prohlížeči

10. 12. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Včera jsme vám nabídli vlastní infografiku týkající se stavu internetového připojení v Česku, dnes se podíváme na infografiku od firmy Collabora. Ptáte se, co je zač? Zaměřuje se na podniky, kterým nabízí kancelářské řešení. Nejedná se o uzavřená řešení, firma sama propaguje open source a svůj své vlastní kódy sdílí se světem. Collabora je silně spojená s projektem LibreOffice.

 

Ten už dobře znáte. Nebo aspoň víte, že existuje. Je to právě tato firma, která již spustila technologické demo online kanceláře založené na LibreOffice. O tom jsme samostatně nepsali, není zatím veřejně přístupné, pouze pro zájemce, kteří budou schváleni. Formulář najdete na webu www.collaboraoffice.com. Opravdoví nadšenci dokonce mohou tento webový software spustit na vlastním serveru, jak informuje Lukáš Jelínek na webu OpenOffice.cz.

Infografika od Collabory prozrazuje, že se LibreOffice podařilo oslovit již 100 milionů uživatelů. Současně otevřený kancelářský balík našel cestu k 18 vládám. Států je na světě sice podstatně víc, ale o neúspěch se určitě nejedná, právě naopak.

LibreOffice má 100 milionů uživatelů
Autor infografiky: Collabora

Zdroj: Collabora via OpenOffice.cz 1 | 2

Byl pro vás článek přínosný?