Hlavní navigace

Malá, ale šikovná? Phanteks uvedl luxusní celohliníkovou skříň Enthoo Evolv

23. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poměrně mladá společnost Phanteks udělala pěkný rozruch se svým výkonným chladičem PH-TC14PE, který dokázal překonat slavnou Noctuu NH-D14. Tyto časy jsou pryč a nyní se Phanteks zaměřuje na kvalitní skříně. 

Nově uvedený model Phanteks Enthoo Evolv je vyroben kompletně z hliníku (pravděpodobně s přídavkem duralu). I přes malý formát micro-tower je ve skříni dostatek místa na dlouhé grafické karty, pevné disky a dokonce i tři výměníky pro vodní okruh. Pro vyznavače vody v počítači výrobce vymyslel zajímavý koncept uchycení expanzní nádoby a čerpadla. Vše je velmi dobře konfigurovatelné – například SSD namontujete do každé volné pozice ve skříni. Samozřejmostí je dobře propracované chlazení s důrazem na ideální airflow.

Na čelním panelu nenajdete žádné designové výstřelky. Zkrátka jednoduchý design působí velmi elegantně a čistě. Dva USB 3.0 a audio konektory se nachází na pravém boku skříně, tlačítko pro start počítače nad nimi v horní polovině. Nemohu si pomoci ale mě toto umístění přijde velmi nepraktické. Mnoho uživatelů svůj počítač přitiskne pravou bočnicí ke stolu. Část levé bočnice je prosklená. Při pohledu do nabídky trochu zamrzí, že Phanteks zatím nevydal verzi bez prosklené bočnice.

Dovnitř osadíte micro-ATX nebo mini-ITX desku s grafickou kartou o maximální délce 31 cm. Pro pevné disky jsou určeny tři 3,5" pozice a pět 2,5" pozic pro SSD. Do skříně lze osadit chladič procesoru o výšce až 192 mm. Naštěstí výrobce zvolil klasický formát zdroje ATX s výsuvným prachovým filtrem. Přeci jen nabídka SFX zdrojů je velmi omezená.

 

Chlazení obstarává celkem pět ventilátorů Phanteks (všechny nejsou součástí balení). Pro lepší vedení kabeláže je na zadním plechu nainstalovaný PWM hub pro transformaci třípinových větráků na čtyřpin regulovatelný PWM. Do přední a horní části lze nainstalovat rozměrný výměník pro dva 140mm ventilátory. Na výfuk do zadní části lze nainstalovat menší výměník pro jeden ventilátor. Expanzní nádobu našroubujete do přední části, kde lze taktéž namontovat dvě SSD. Pro pumou je vyhrazeno místo na samém dnu skříně místo dvou 3,5" disků.

Phanteks Enthoo EVOLV se bude prodávat ve dvou barevných variantách – v matně černé a bílé. Skříň lze objednat na stránce Overclockers.co.uk za 95,95 GBP, což je v přepočtu asi 3500 Kč. Cena ani dostupnost v našich krajích není známa.

Zdroje: Vortez, Phanteks

Byl pro vás článek přínosný?