Hlavní navigace

Mapy.cz dostanou kompletně nové letecké snímky z roku 2015 a konečně i navigaci

22. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jakub Faifer, produkt manager Mapy.cz, prozradil ve streamáckém pořadu Swajp několik novinek, na které se můžeme těšit. Aplikace Mapy.cz bude na všech platformách (Android, iOS i Windows Phone) vypadat stejně. Seznam dokonce připraví i verzi pro iPady, která dosud chyběla.

Mapy.cz dostanou kompletně nové letecké snímky z roku 2015
Mapy.cz dostanou kompletně nové letecké snímky z roku 2015

Na mobily se konečně dostane i plánovač výletů, který byl dosud dostupný jen na webu. V okolí nebo v místě, kam kliknete, si vyberete délku trasy a způsob dopravy (pěší, kolo, běžky), Mapy.cz pak podle toho spočítají nejlepší možnou trasu tak, aby po cestě byly zájmové (či zajímavé) body. Na iOS a Windows Phone zamíří offline mapy celé Evropy včetně zimních podkladů, obojí už najdeme na Androidu.

 

Největší peckou ale budou nové letecké snímky celé České republiky. Dosud Seznamu vždy trvalo tři roky, než přefotil celé Česko, každý rok totiž zvládl třetinu území. Loni ale dokázal nafotit celou republiku během jedné sezóny, navíc prý ve vyšším rozlišení. Plán je tedy splněn.

Novinky už zamířily k prvním betatesterům, do ostrého provozu pro všechny přijdou v polovině února. Jakub Faifer dokonce potvrdil, že během letoška dostanou Mapy.cz i navigaci.

Zdroj: Swajp na Streamu

Byl pro vás článek přínosný?