Hlavní navigace

Máte Galaxy Note 7 z USA? Samsung vám z něj udělá cihlu

11. 12. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kauza vybuchujícího Galaxy Note 7 ještě pokračuje a Samsung by jej rád zcela stáhl z trhu. Lidem nabízí zpět peníze nebo jiný telefon, ale nutit uživatele ke vrácení jen tak nemůže. Minulou aktualizací alespoň zabránil nabití akumulátoru nad 60 %, ale zřejmě je to málo.

Čtěte: Už víme, proč hořel Galaxy Note 7. Měl málo místa pro akumulátor

V polovině prosince se pro americký trh má objevit další aktualizace, která zabrání nabíjení úplně. To by z telefonu udělalo cihlu, neboť už jej posléze ani nezapnete. Aktualizace se nemá týkat smartphonů prodaných přes operátora Verizon.

Akumulátor neměl v Galaxy Notu 7 příliš místaPříčina explozí? Příliš těsno pro baterii

Je to trochu jako v tom vtípku, že když Apple odstraní 3,5mm jack, tak Samsung odstraní nabíjecí konektor. Ale vážně, nechávat si Galaxy Note 7 se možná někomu hodí ke sběratelským účelům, nicméně dobře si rozmyslete, jestli aktualizaci povolit (i když se to má týkat pouze amerického trhu). V USA se Samsungu již vrátilo 93 % všech prodaných modelů Galaxy Note 7.

zdroj: Reuters via Filip Rožánek

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.