Hlavní navigace

MediaTek by rád viděl dual-core ve všech Androidech pod 200 USD

28. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firma MediaTek se stihla poslední dobou proslavit jako spolehlivý dodavatel lowendových čipů a čipových sad, kterých mimochodem jen minulý rok přinesla na trh okolo 550 milionů (většinou jde o jiné platformy, nežli právě Android).

MediaTek naznačil, že zamýšlí i v budoucnu opět vzít útokem oblast levných androidích modelů a protlačit se sem ve skutečně masivním měřítku s dual-core 1 GHz Cortex A9 (MT6577). Jde o čipy pro smartphony v segmentu lowendových modelů symbolizovaných cenovou hranicí 200 USD (bez kontraktu) s Androidem verze 4.0 či lepším.

Tento typ procesoru zamýšlí MediaTek doprovodit PowerVR Series 5 GPU, což je zřejmě SGX540 (poprvé viděná u Samsungu Galaxy S, slušný kus, ale Mali 450 GPU to bohužel není...). Tento grafický koprocesor ale i přesto přehraje 1080p video jako nic a nerozhází jej ani rozlišení 720p (myšleno u hlavního displeje).

Kombo má též podporovat aspoň dual-band Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, FM tuner a 8 Mpix digitál. Distribuce již v podstatě začala a pojede minimálně skrze celé léto.

Zdroj: AndroidAuthority

Byl pro vás článek přínosný?