Hlavní navigace

MediaTek představil nový čipset speciálně pro chytré hodinky. Díky němu vydrží i týden

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský výrobce uvedl nový čipset MT2523. MediaTek jej označuje jako SiP nebo-li system-in-package. Na rozdíl od SoC nejsou všechny obvody na jednom kusu křemíku, ale v pouzdře je několik zvláštních čipů poskládaných buď vertikálně vedle sebe, nebo vrstvené na sobě. MT2523 je určen speciálně pro chytré hodinky nebo náramky a je údajně o 41 % menší než konkurenční řešení.

Pebble Time Steel

MT2523 v sobě obsahuje jednoduchý procesor Cortex-M4, řídící čip pro správu napájení a Bluetooth se dvěma režimy (rychlý EDR a úsporný LE). Je kompatibilní s rozhraním MIPI a podporuje displeje s vysokým rozlišením.

 

MediaTek se s ním neuchytí v hodinkách s Androidem Wear, systém pro slabý procesor Cortex-M4 není přizpůsoben. Podobné čipy se ale objevují v náramcích jako Fitbit či hodinkách Pebble. Model Time je založen na M4, avšak v čipu od ST Micro.

Slabší výkon vyvažuje minimální spotřeba. MediaTek mluví o týdenní výdrži na jedno nabití. Čip umí vykreslování přepnout i do zvláštního jednobitového (černobílého) režimu, což má šetřit energii především v pohotovosti. Čipset už sjíždí z výrobních linek, v prvních zařízeních by se měl objevit v první polovině roku 2016.

Zdroj: MediaTek

Byl pro vás článek přínosný?