Hlavní navigace

Microsoft dokončí vývoj Windows 10 pro mobily ve 2. čtvrtletí [spekulace]

19. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft už nejspíš vzdal vývoj dalších balíků funkcí pro Windows Phone 8.1 a místo toho své síly soustředí na ambiciózní Windows 10. Poslední oficiální verzí zůstávají Windows Phone 8.1 Update, která byla dokončena v létě. Od té doby už uplynul půl rok a představte si to čekání, když má další verze být dokončena až během letošního léta až podzimu.

Zatímco na počítačích se takové čekání dá vydržet, na mobilech nechce každý používat nehotový software, pro většinu koncových uživatelů by to tedy znamenalo na novinky čekat rok, možná déle. Stejný zdroj, jenž hovořil o ukončení vývoje WP 8.1 Update 2, tvrdí, že Microsoft si uvědomil důležitost mobilní verze Desítek a uspíšil její vývoj.

 

Ukázku na každý pád dostaneme brzy po 21 .lednu. Na odhalení operačního systému se snad dozvíme něco o plánech vydání. Podle NPU plánuje Microsoft uvolnit hotová Windows 10 pro smartphony již ve druhém čtvrtletí. Což by stále znamenalo, že si konečné vydání většina uživatelů nenainstaluje dříve než v létě.

Alespoň by to mohlo být před uvedením Windows 10 pro osobní počítače. Dokonce se prý dočkáme aspoň odhalení nových zařízení s Desítkami na mobilním veletrhu v Barceloně, jenž proběhne začátkem března. Microsoft by opravdu měl na trh tlačit nová zařízení. Vždyť poslední vlajkovou loď – Lumii 930 – oznámil v dubnu na konferenci Build 2014.

Prakticky se jedná o mezinárodní verze modelu Icon, jenž byl představen v únoru 2014 exkluzívně pro amerického operátora Verizon. Redmondským se daří alespoň uspokojit poptávku po levných zařízeních. Skupina nadšenců a náročnějších uživatelů nicméně momentálně nemá z čeho vybírat. Kromě Lumie 930 můžete sáhnout maximálně po HTC One.

Zdroj: NPU via WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?