Hlavní navigace

Microsoft dovolí beta testerům přechod na plnou verzi Windows 8

8. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud jste stejně jako spousta dalších uživatelů propadli kouzlu Windows 8 a nainstalovali jste si je na svůj počítač (nikoliv do virtuálního prostředí), Microsoft vám nabídne snadnou cestu k zakoupení plné licence Windows 8 Pro.

Nebudete přitom muset platit nikterak horentní sumu – Microsoft vám dovolí přejít na plnou verzi již za 40 USD, tedy přibližně 850 Kč. Zní to skvěle? To nepochybně ano, nicméně je tu pověstné „ale“.

 

Podmínkou tohoto přechodu je, že na počítači, na kterém bude tento upgrade proveden, musí být takzvaná podkladová licence. Nelze tedy jen zakoupit nový počítač, nainstalovat na něj aktuální verzi Realease Preview a čekat na oficiální uvedení.

Tou lepší zprávou je to, že upgrade bude možný provádět jak z licence pro Windows XP, Vista, tak i 7. Microsoft se bohužel nevyjádřil k tomu, jestli bude stačit verze Home, nebo bude nutné mít taktéž verzi odpovídající označení Professional. Osobně si myslím, že nižší edice OS se na tuto akci vztahovat nebudou.

Instalace bude probíhat zkrze Windows 8 Upgrade Assistant, přičemž bude možnost zachovat původní uživatelská data, případně provést čistou instalaci. Již nainstalované programy budou však v obou případech smazány.

Zdroj: Legit Reviews

Byl pro vás článek přínosný?