Hlavní navigace

Microsoft experimentuje s interaktivními dlaždicemi. Lze díky nim ovládat aplikace

14. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aktivní dlaždice překonaly koncept běžných statických ikon tím, že zobrazují užitečné informace. Kolikrát díky nim ani samotnou aplikaci nemusíte otevírat. Jak tento koncept dotáhnout do dokonalosti? Mohli byste namítnout, že např. miniaplikace na plochu pro Android usnadňují život tím, že jejich prostřednictvím aplikace ovládáme. U hudebního přehrávače např. pozastavíte či spustíte přehrávání z plochy.

 

Vývojáři v Redmondu – nebo v tomto případě v pobočce v Asii – nespí a podle videí, která se krátce objevila na síti, se jejich myšlenky ubírají právě tímto směrem. Interaktivita by dlaždice oživila. Neoficiálně se na videa samozřejmě podíváte na vlastní oči i dnes. Co jednou internetu předhodíte, to se z jeho spárů nikdy nevytrhne. Na jednom z nich uvidíte, jak lze dotykem zvětšit dlaždici s e-maily, aby jich bylo vidět víc.

Podobně se pracuje s přehrávačem, ovšem v jeho případě je možné přehrávání spustit či pozastavit rovnou z Úvodní obrazovky. Někdy se aktivní dlaždice doslova promění na plnohodnotnou aplikaci. Platí to např. pro kalkulačku. Koncept vypadá slibně, ale nic konkrétního zatím nevíme. Interaktivní dlaždice mohou oživit jednu z budoucích verzí Windows, ale také nemusí.

via Microsoft News

Byl pro vás článek přínosný?