Hlavní navigace

Microsoft koupil další špičkovou aplikaci. Teď vlastní kalendář Sunrise

12. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Microsoft je softwarová firma a je ostuda, že za několik měsíců a let nedokázala vyprodukovat opravu pořádné aplikace pro Windows 8 nebo Windows Phone. (Čest výjimkám.) ze začátku jsme je brali, nicméně přísliby o průběžném vylepšování a přidávání funkcí zůstaly z velké části nenaplněné.

Jednou z cest, jak vypustit na trh dobrou aplikaci, je jednoduše akvizice stávajícího úspěšného produktu. Tento postup se navíc hodí, když pospícháte. Nedávno Redmondští přidali do svého portfolia populárního pošťáka, kterého jednoduše přejmenovali na Outlook. Vlk se nažral, koza zůstala celá.

 

Podobně to nejspíš dopadne s kalendáře, neboť Microsoft oznámil akvizici aplikace Sunrise, potažmo jejích autorů. Opět se jedná o případ, kdy je aplikace považována za jednu z nejlepších ve své kategorii. Netuším, kolik obchod stál, spekuluje se však, že Microsoft dal z kasičky 100 milionů dolarů.

Firma bude mít za chvíli kompletní portfolio kvalitních nástrojů pro mobilní platformy. Invaze může začít. Časem se možná dočkáme Cortany na iOS nebo Androidu. Sunrise se může později objevit buď jako samostatná aplikace, nebo se stane součástí mobilního Outlooku. Uvidíme.

Zdroj: The Official Microsoft Blog via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?