Hlavní navigace

Microsoft Office 2016 Public Preview je venku. Vyzkoušejte zdarma českou verzi

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šéf Microsoftu Satya Nadella během včerejší konference Ignite představil další testovací verzi Office 2016. Tzv. Public Preview už je určena všem, novinky v kancelářské sadě si můžete kdokoliv vyzkoušet zdarma. Programy budou fungovat do té doby, než Microsoft vydá finální verzi.

Public Preview je možné stáhnout z této stránky, předplatitelé Office 365 zase novinku uvidí v přehledu svého účtu (Můj účet | Možnosti jazyka a instalace | Další možnosti instalace | Office Preview).

Word 2016 Public Preview

Microsoft už počítá, že výchozím úložištěm pro dokumenty bude OneDrive, ukládat je ale nadále možné i lokálně. Díky cloudu ovšem máte zálohu souborů všude po ruce a ve Wordu lze díky tomu konečně v reálném čase spolupracovat na jednom dokumentu ve více lidech. Stačí, aby kolegové také používali Word 2016, případně webovou verzi v Office Online.

Excel 2016 Public Preview

Office má také několik novinek. Předpovědi dat (trendy) fungují na jedno kliknutí. Microsoft vylepšil analýzu externích dat z různých zdrojů (SAP, Salesforce, Hadoop), zdokonalil kontingenční tabulky a grafy (zvládnou i stovky milionů buněk) a přidal nové grafy.

PowerPoint 2016 Public Preview

Součástí všech aplikací je nové vyhledávací pole Tell Me (Řekněte mi, co chcete udělat…), což je jakási chytrá nápověda, abyste nemuseli položky lovit v menu. Dotazem „obsah“ vytvoříte knižní obsah sestavený z nadpisů atd.

Outlook 2016 Public Preview

Outlook má zjednodušenou práci s přílohami. Ty vkládá na OneDrive a adresátům zprávy automaticky přiděluje práva k prohlížení. Pro poštu na Exchange serverech má Microsoft nový nástroj pro automatické třídění. Učí se návykům uživatelů a podle toho pak zprávy prioritně třídí na více a méně důležité.

Office nově podporuje doplňky, takže například přes Outlook bude možné díky PayPalu rovnou posílat peníze lidem z adresáře.

 

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?