Hlavní navigace

Microsoft oznámil dokončení prací na Windows 8. Zbývá počkat na říjen

1. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak Microsoft slíbil, tak splnil. První srpnový den se do dějin zapíše buď zlatým, nebo černým písmem, to se teprve rozhodne. V tento den byla každopádně dokončena Windows 8, tedy nový operační systém, který má opravdu velké ambice. Mezi dneškem a datem dostupnosti ale zeje mezera, konkrétně o délce tří měsíců. Na pultech obchodů se Osmičky objeví až 26. října. Jako první bude přístup k čerstvému produktu logicky zajištěn hardwarovým partnerům, aby mohli začít připravovat počítače a tablety se žhavou novinkou.

Na podzim bude možné na Windows 8 přejít za výhodnou cenu 29,99 eura, resp. za 14,99 eura, podrobnosti o cenách a způsobech přechodu se můžete dočíst v našem vyčerpávajícím článku Akce: upgrade stávajícího počítače na Windows 8 Pro bude za tisícovku. Upgrade bude distribuován primárně digitálně, zájemci si však místo stažení budou moci objednat DVD. Za to si ovšem připlatí. Do té doby bude operační systém zpřístupňován některým skupinám přednostně.

 

Především hovoříme o vývojářích, kteří si předplácejí MSDN. Stahovat budou moci 15. srpna. To stejné platí pro zájemce z TechNetu. Během srpna budou Osmičky zpřístupněny podnikům a dalším skupinám zákazníků z různých programů. Kdybyste si je ještě chtěli vyzkoušet v předstihu, stále si můžete zdarma stáhnout Windows 8 Release Preview. Mimochodem, Windows 8 RTM jsou opravdu sestavení 9200.

Windows 8

Zdroj: Blogging Windows

Byl pro vás článek přínosný?