Hlavní navigace

Microsoft potvrdil, že Spartan bude podporovat doplňky. Co jiné platformy?

28. 1. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nepotvrzená informace se stala informací potvrzenou. Nový internetový prohlížeč od Microsoftu, jehož kódové jméno zní Spartan, bude podporovat doplňky, podobně jako Firefox nebo Chrome. Nebudou však součástí první verze. Prozatím žádné další detaily neznáme, ale je škoda, že firma oznamuje takové věci jakoby mimochodem přes Twitter.

 

Pár slov k podobně důležité funkci by klidně mohlo zaznít na pódiu při představení balíku novinek. Vývojový tým na Twitteru nicméně prozradil ještě pár důležitých střípků. Prozatím se pracuje pouze na Spartanu pro Windows 10. Až bude hotový, existuje možnost, že se podívá jinam. Minimálně uživatele Windows 7 mají vývojáři ve hledáčku.

I když nejvíce by si firma přála, aby lidé ze Sedmiček migrovali na Desítky. Proto bude upgrade zdarma. V případě zájmu může své postoje ohledně prohlížeče přehodnotit. Méně pravděpodobně se dočkáme verze pro jiné platformy, jako např. Android. Spartan bude sloužit jako lákadlo na funkce ve Windows 10. (Z nichž Cortanu ovšem většina světa nedostane.)

Zdroj: ‏@IEDevChat via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?