Hlavní navigace

Microsoft sníží cenu za licenci Windows pro levná zařízení do 250 dolarů

24. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Že je licence Windows poměrně drahá a Microsoft by měl zlevnit, mnozí doručují už několik let. Zejména v sektoru tabletů a smartphonů může cena za systém představovat zvýšení cen zařízení, které odrazí potenciální zájemce od nákupu. Ať už si o tom myslíte cokoli, Microsoft oznámil, že bude za licenci Windows požadovat méně než dosud. Kam přesně se cena pohne? Podle spekulací to mělo být o 70 %, tedy z 50 na 15 dolarů.

Microsoft nicméně veřejně neoznámil, o kolik se cena skutečně smrskne. Zda původní hlášení mluvilo pravdu, se dozvíme jindy. Ale pozor, zlevnění se týká jen levných zařízení, která nestojí více než 250 dolarů. Jiné ceny se nezmění, takže si ani k doma postavenému počítači nekoupíte Windows levněji. K tématu dražších a výkonných zařízení konkurence nemá jednoduše co říct, když nepočítáme Apple. A ten žije ve vlastním světě.

 

Pakliže potřebujete pracovní stroj, nebudete cenu tolik řešit. Naopak v segmentu levných a skutečně masově prodávaných produktů bude Microsoft moct lépe soutěžit. K jeho mladším konkurentům patří Chrome OS. Na letošní výstavě CES se objevil velice nadprůměrný počet počítačů s tímto operačním systémem. Snad i to Microsoft upozornilo, že by měl jednat. Co bude dál? Neměl by Microsoft nabídnout Windows Phone úplně zdarma?

Zdroj: Windows Phone Blog via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?