Hlavní navigace

Mikroplatby Flattr jsou v češtině. Oblíbený web podpoříte pouhým klepnutím

Sdílet

Zdroj: Redakce

Česká základna kolem platebního systému Flattr se během dubna postarala o jeho lokalizaci (teprve šestý podporovaný jazyk). Teď chtějí pomoci Flattr rozšířit na tuzemské weby. Autoři dva roky starého švédského projektu si dali za úkol zjednodušit mikroplatby na internetu. Stačí jeden účet a příslušné tlačítko na webu.

Flattr v Česku

Flattr v češtině, diakritika ještě občas zlobí (nepodporovaná písma)

Pomocí Flattru si nekoupíte novou pohovku do obýváku, ale pokud čtete blogy nebo jiné stránky, které byste chtěli finančně podpořit, není jednoduššího řešení. Na flattr.com si zaregistrujete účet a pošlete si na něj nějaký menší obnos.

V nastavení zvolíte, kolik chcete měsíčně zaplatit. Takže dobijete například částkou 10 eur a měsíční platbu nastavíte na 3 eura. Ty se rovnoměrně rozdělí mezi weby, u kterých jste klepnuli na příslušné tlačítko. Při deseti klepnutích to dělá 30 eurocentů pro každého.

Flattr v ČeskuMikroplatby jsou stejně snadné jako lajkování nebo tweetování

Flattr se u nás pomalu rozšířil ještě před oficiální lokalizací. Na svých stránkách jej využívá videocast Digit.cz, František Fuka, Mít vše hotovo, projekty Liberixu nebo třeba těsně druhý nejdůvěryhodnější zpravodajský server na českém internetu Zeitung.cz. Více o podporovaných stránkách najdete na Flattr.cz.

 

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku