Hlavní navigace

Misfit představil nový elegantní chytrý náramek Ray s půlroční výdrží [CES]

10. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Chytré náramky jsou stále nejrozšířenějším druhem tzv. nositelností a jejich prodeje několikanásobně převyšují prodejní čísla chytrých hodinek. Těžko říct, čím to je, možná lepším designem, kdy chytrý náramek je přeci jen mnohem diskrétnější než chytré hodinky.

Tuto diskrétnost splňuje i novinka Misfit Ray, který si užil svou premiéru na letošním CESu. Náramek má na délku jen 38 milimetrů a váží pouhých 8 gramů, ale dokáže vše, co byste od chytrého náramku roku 2016 očekávali. Navíc jej nemusíte nutně nosit jenom na zápěstí, díky velmi malým rozměrům Misfit propaguje nošení také formou přívěsku.

 

Kromě měření celodenní aktivity včetně monitorování spánku vás dokáže také upozorňovat na aktuální dění na připojeném smartphonu. Pochopitelně na ně ale nemůžete nijak reagovat, to je také hlavní rozdíl mezi chytrými hodinkami a chytrými náramky.

Velmi příjemným parametrem je půlroční výdrž, kterou výrobce udává. Napájení je řešeno pomocí standardních knoflíkových baterií, které všichni známe ze starých dobrých hloupých hodinek. A jako u každého správného chytrého náramku moderní doby nechybí ani odolnost vůči vodě do hloubky až padesáti metrů.

Technologické nadšence potěší integrace s IFTTT, díky čemuž si můžete přizpůsobit chování jediné barevné diody. Jestli ale nemáte s používáním IFTTT zkušenosti, asi vám to příliš neříká. Náramek se dostane do prodeje během druhého čtvrtletí letošního roku a výrobce jeho cenu stanovil na necelých 100 amerických dolarů (v přepočtu necelých dva a půl tisíce korun bez daně).

Zdroj: Misfit

Byl pro vás článek přínosný?