Hlavní navigace

Místo Cortany sponka z Office? Uživatelé objevují easter eggy

16. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sponka, jež se proslavila radami při psaní dokumentů ve starších řadách kancelářského balíku Office, zemřela 8. dubna spolu s Office 2003. Odpojení od přístrojů nepostihlo jen Windows XP, která bývají propírána nejčastěji. Pomocníka s vykulenýma očima si vybavuje i Cortana. První uživatelé si začali hrát s hlasovou asistentkou ve Windows Phone 8.1. Před dvěma dny.

Jak to u takových asistentek ve smartphonech bývá, mají pro nás pár překvapení. Vývojáři si vyhráli se spoustou drobností. Cortana někdy (ne)nápadně odkazuje na herní sérii Halo, odkud vlastně pochází její jméno. Jako třeba, když se jí zeptáte na to, který telefon považuje za nejlepší. Můžete se jí ovšem také na přímo dotázat na věci kolem Halo.

 

Jako třeba jestli ji uvidíme v nadcházejícím pátém dílu série. Na to jí ovšem nezbývá než odpovědět, jestli jste viděli, jak skončilo Halo 4. Uživatelé objevili rovněž pěkný easter egg se sponkou z Microsoft Office. Zeptejte se jí, jestli má ráda Clippyho. Na to např. odvětí, že rozhodně, protože toho tolik snesl a stále se usmívá.

Při dalším dotazu se kolečko, zastupující Cortanu, jež nemá žádné lepší virtuální tělo, promění ve sponku. Zatímco Windows Phone 8.1 si každý zájemce vyzkouší už dnes, a to prostřednictvím vývojářského programu, Cortanu v pilotní fázi mají k dispozici pouze Američané. Další zajímavé či vtipné odpovědi Cortany naleznete např. na tomto fóru.

Sponka nebude nikdy zapomenuta Sponka nebude nikdy zapomenuta
Sponka nebude nikdy zapomenuta | Foto: Ceez

Zdroj: WP Central Forums via The Verge

Byl pro vás článek přínosný?