Hlavní navigace

Mobilní divizi Nokie ztratí v pátek. Možná vznikne Microsoft Mobile

22. 4. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Zkraje září jsme se dozvěděli, že Elop byl opravdu trojským koněm. Microsoft s koupí mobilní divize finské Nokia nicméně stále není hotový, a to ani po těch osmi měsících po odhalení obchodu. V průběhu dubna dali zelenou i Číňané, čímž se uvolnila poslední překážka. Včera společnost oznámila, že se akvizice oficiálně a se vší parádou blíží ke konci. Konkrétně bude dokončena v pátek 25. dubna.

Oproti původním plánům došlo k drobným úpravám. Microsoft nejdéle na rok převezme kontrolu nad online médii, včetně webu nokia.com a sociálních sítí jako Twitter. Redmondští se zmocní také 21 zaměstnanců z Číny, kteří měli zůstat u Nokie. Jedná se o vysoce postavené lidi z vývoje. Ve své práci budou tedy pokračovat, ale pod hlavičkou Microsoftu. Jeho řady se celkově rozrostou o více než 30 tisíc zaměstnanců.

 

Co naopak firma měla získat, byla továrna v Korei. Tu si nakonec ponechá Nokia. Microsoft se paradoxně stane výrobcem, který má na trhu zařízení s Androidem. Mobilní divize Nokie se podle všeho stane součástí nové divize u redmondského giganta, jež se bude originálně nazývat Microsoft Mobile. Jenže Microsoft už divizi pro hardware má. Bude tříštit správu portfolia?

Zdroj: The Official Microsoft Blog | WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?