Hlavní navigace

Motorola Razr i – smartphone s procesorem od Intelu

18. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začátkem tohoto měsíce jsme vás informovali, že už by se brzy měl objevit smartphone od Motoroly, který bude obsahovat procesor Intel. Spekulacím je konec, nyní už se můžete podívat na novou Motorolu Razr i. Designově vychází z Razru M, hlavní odlišností je ovšem právě procesor od Intelu. Ten se rozhodl jít proti současné módě vícejádrových smartphonů a místo toho nabízí v Razru i procesor jediný, ovšem s taktem 2GHz. Takové řešení rozhodně není bez zajímavosti, systém Android zatím stále nedokáže dost dobře využít vícejádrový výkon a tak vypadají specifikace hodně dobře především na papíře.

Jak je na tom novinka v porovnání se svým vzorem, modelem Razr M? Novináři z webu Engadget měli možnost provést několik testů výkonu, ze kterých jasně vyplývá, že starší Razr (dual core procesor Snapdragon s taktem 1,5 GHz) dosahuje lepších výsledků. Jedná se ale pouze o benchmarky, v praxi určitě nebude Razr i nijak pomalý.

Z dalších parametrů telefonu vypadá zajímavě 4,3“ AMOLED displej, 8Mpx fotoaparát,  2000mAh baterie nebo Android 4 se slíbenou aktualizací na verzi 4.1 Jelly Beam. Motorola Razr i se na vybraných trzích v Evropě (včetně sousedního Německa) začne prodávat v průběhu měsíce října.

Zdroj: Engadget

 

Byl pro vás článek přínosný?