Hlavní navigace

MSI VR One je počítač pro HTC Vive. Oblečete si jej jako batoh

13. 9. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

MSI včera na akci Tokyo Gaming Show představilo VR One, herní počítač ve formě batohu, který na sobě máte při hraní ve virtuální realitě. Důvodem je eliminovat kabelový svazek headsetu, který jinak brání volnému pohybu.



MSI udává přibližně 1,5 hodiny hraní na dvojici akumulátorů, které jdou ale za běhu vyměnit za další nabité. Stav nabití indikuje více blikajících světel. Hardware čítá grafickou kartu GeForce GTX 10 s porty HDMI, miniDisplayPort a Thunderbolt 3. Na zádech budete nosit hmotnost 3,6 kg. Podrobnější informace (třeba cena) zatím nejsou zveřejněny.

Již dříve přišel s podobným nápadem také Alienware, šlo ovšem jen o prototyp. (foto: Techcrunch.com)

Podobného výsledku sice dosáhnete i prostým vložením svého notebooku do batohu, problémem může být jeho výkon či přehřívání. Každopádně zůstáváte omezeni prostorem jedné místnosti, neboť majáky HTC Vive musí zůstat stacionární. S VR One tak získáte jen určitou bezdrátovost, ale na vyzkoušení se stejně těšíme jako malé děti.

zdroj: MSI, Techcrunch

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.