Hlavní navigace

Nadupanější notebook jste ještě neviděli. Acer Predator 21 X má dokonce i zahnutý displej [IFA]

31. 8. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Acer v Berlíně ukázal šílenou výstřednost pro ty nejmovitější hráče. Notebook Predator 21 X obsahuje zahnutý ultraširokoúhlý 21" IPS displej s rozlišením 2560 × 1080 px a podporou G-Sync pro dynamický refresh rate. Nad ním se nachází infrasenzory Tobii pro sledování točí a bezdotykové ovládání systém či her. Eye-tracking má podle Aceru zpřesnit zaměřování ve hrách.

Acer Predator 21 X (IFA)

Nový Predator poběží na některém z procesorů Intel Core 7. generace (Kaby Lake). Přesný model neznáme, ale pravděpodobně půjde o některý ze zatím neuvedených čtyřjader. Konfigurovatelný stroj půjde vybavit až 64 GB operační paměti a 4 TB SSD. Herní výkon zajistí dvojice GeForce GTX 1080 zapojených do SLI. To vše chladí pět ventilátorů a složitá soustava heatpipe.

Acer Predator 21 X (IFA)

Aby toho nebylo málo, Predator dostal mechanickou klávesnici se snímači Cherry MX a RGB podsvícením pro každou klávesu zvlášť. Numerická část má ale obyčejná chicklet tlačítka. Co je zvláštní, celý blok lze vyndat a otočit, protože na druhé straně se nachází touchpad.

 

Zvuková soustava je založena na čtyřech reproduktorech a hned dvou subwooferech. Nechybí gigabitový Ethernet ani Wi-Fi 802.11ac, vzadu dokonce najdeme dvě zdířky pro připojení antén.

Acer Predator 21 X (IFA)Acer Predator 21 X (IFA) 

Rozměry, hmotnost, dostupnost ani cenu zatím Acer neprozradil. Zájemci ale jistě budou potřebovat šesticifernou částku (v korunách).

Byl pro vás článek přínosný?