Hlavní navigace

Nástupce oblíbené skříně Bitfenix Prodigy se blíží. Nese označení Phenom.

27. 9. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počítačová skříň Bitfenix Prodigy se stala velmi oblíbenou mezi uživateli, kteří požadují výkonné PC při zachování malých rozměrů. Nyní výrobce představil nástupce tohoto úspěšného modelu s označením Phenom.

Bitfenix Phenom mini ITX

Aby toho nebylo málo, výrobce představil hned dvě varianty tohoto modelu. První varianta je určená pouze pro základní desky mini ITX. Rozměry skříně jsou 250 × 330 × 374 mm, hmotnost zatím neznáme. Díky poměrně velkým rozměrům se do skříně vejdou i velké chladiče procesorů, či dlouhé grafické karty.

Pro pevné disky jsou připraveny dva vyjímatelné koše, které pojmou celkem pět 3,5" nebo devět 2,5" disků. Pozice pro napájecí zdroj je kompatibilní s formátem ATX.

O proudění vzduchu se starají dva dodávané 120mm ventilátory. Jeden je osazen vpředu skříně před košem na pevné disky, druhý je umístěn vzadu. Další ventilátory je možné osadit do vrchu skříně. Místo na vrchu také můžete využít pro montáž radiátoru vodního chlazení.

Rozšiřující konektory zaujímají místo na pravém boku. Najdete mezi nimi dva konektory USB 3.0 a konektory pro audio. Hned nad nimi jsou tlačítka pro spuštění a reset PC.

Druhá varianta modelu Phenom je určena pro větší formát základních desek micro ATX. Rozměry jsou shodné s předchozí variantou. Asi se ptáte, jak je možné, že při zachování stejných rozměrů lze osadit větší základní desku. Výrobce totiž použil jiné vnitřní rozvržení komponent než u mini ITX varianty. Na první pohled se tedy skříně od sebe téměř neliší a rozdíly najdete pouze uvnitř.

Bitfenix Phenom micro ATX

Základní deska je instalována do svislé polohy k levému boku skříně. Pevné disky se neosazují do koše, ale přichycují se k vyjímatelnému plátu, který je umístěn u pravé bočnice. Pozice pro napájecí zdroj se přesunula hned za čelní panel.

I u této varianty zůstaly zachovány velmi dobré možnosti chlazení. Ventilátory můžete osadit jak na zadní a horní stranu, tak i na dno skříně. Vpředu bohužel pozice pro ventilátor není, tento prostor je využit pro nasávání ventilátoru napájecího zdroje.

Obě dvě varianty modelu Phenom můžete pořídit ve dvou barevných verzích – černé a bílé. Na trhu budou k dostání během října, některé české eshopy mají již oba modely naceněné. Cena za mini ITX model se pohybuje kolem 1900 Kč, model pro micro ATX desku stojí kolem 2200 Kč.

Zdroj: Bitfenix

Byl pro vás článek přínosný?