Hlavní navigace

Nedaří se vám vstávat? Budík od Microsoftu vyžaduje, abyste dělali obličeje

22. 1. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Někdo vstává lehce, jiný těžce. Pokud patříte k lidem, kteří zaklapnou budík a spí dál, můžete zkusit budík z garáže Microsoftu. Způsobů, jak neusnout, bylo v minulosti představeno docela dost, přičemž tým z Redmondu vymyslel, že abyste znovu neusnuli, zahrajete si s budíkem hru. Samozřejmě, že budík značně znovu zvonit, pokud usnete a hru nedohrajete včas do konce.

 

Vaším úkolem může být vyfotit požadovanou selfie, kde se například musíte zatvářit překvapeně. Jindy může být požadováno, abyste vyslovili pár slov, které se objeví na displeji telefonu, což bude ovšem pro českého uživatele, jenž nemluví anglicky, nejproblémovější pasáž. Případně budete muset vylézt z postele a prostřednictvím fotoaparátu zachytit požadovanou barvu.

Hry si vybíráte předem vy, takže můžete např. jazykolamy vynechat. Svá selfie můžete případně nasdílet svým přátelům, i když osobně pochybuji, jestli bude mít někdo zájem posílat své fotky po probuzení. Budík se nazývá Mimicker Alarm a najdete ho v Google Play, pokud bydlíte v USA. Doufejme, že omezení brzy padne.

Jedná se o experiment, jenž má ukázat sílu platformy Microsoft Project Oxford, která poskytuje API pro snadné používání umělé inteligence v oblastech obrazu, řeči a jazyka. Výsledky budou (anonymně) použity pro zlepšování strojového učení.

" frameborder="0" height="315" width="560">

Zdroj: Microsoft Garage via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?