Hlavní navigace

Netbooky od Asusu budou bootovat za tři sekundy (Instant On)

21. 2. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Aplikaci Asus Instant On znáte z některých notebooků Asusu, třeba z jejich ultrabooků, Zenbooků UX31E a UX21E. Jako pravé ultrabooky se budou co do bootování chovat i netbooky, na novinky s Atomy Cedar Trail Asus technologii nasadí taky.

Zrovna netbookům se to docela hodí. Instant On podstatně zkracuje probuzení z režimu spánku (ne přímo bootování, jak všichni výrobci naznačují) a také onen režim podstatně prohlubuje. Asus Eee PC 1025C a 1025CE se mají budit za 3 s, usínat ještě rychleji a v režimu spánku mají vydržet až 21 dní.

Asus Eee PC 1025C

Ve výsledku tak můžete netbook velmi rychle zaklapnout a počítat s tím, že je vlastně v částečné hibernaci, že jej můžete otevřít kdykoli chcete a pokračovat v činnosti, a přitom nečerpat baterku v zavřeném stavu. To je u netbooku velmi pěkná kvalita, protože právě ty jsou stvořeny na verzatilní přenášení odkudkoli kamkoli a práci (s Atomem spíš bolestivé procházení webu) kdykoli.

Nová Eee PC budou také dostanou technologii Smart Camera a Media Sharing, ty bych ale bez vělkých skrupulí označil spíše za bloatware, zatímco Instant On je užitečná věc.

 

Oba netbooky se mají prodávat v průběhu března.

Zdroj: Liliputing

Byl pro vás článek přínosný?