Hlavní navigace

Nixon představil první hodinky s Androidem Wear. Můžete se s nimi potápět až 100 metrů

17. 3. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Android Wear sice stále drží jen pár procent trhu s chytrými hodinkami. Jak to ale vypadá, mezi vývojáři je platforma stále oblíbenější a po nedávném představení dvou nových modelů od firmy Fossil jsme se dočkali odhalení speciální chytrých hodinek pro vodní sporty z dílny společnosti Nixon.

Inženýři z Kalifornie slibují, že jejich Nixon Mission dokáží vydržet hloubku až do sta metrů pod vodou a díky tomu jsou v tomto směru vůbec nejodolnějšími chytrými hodinkami na trhu. Po stránce hardwaru se navíc na ničem nešetřilo a Nixon Mission nabídnou kulatý AMOLED ciferník chráněný sklem Gorilla Glass.

Pod povrchem se dále nachází nejnovější generace procesoru Snapdragon Wear 2100 od Qualcommu, který pro chytré hodinky přímo předurčen. Je o celých 30 procent menší a navíc spotřebuje o čtvrtinu méně energie než předchozí generace.

Společnost Nixon představila první chytré hodinky s Androidem Wear pro vodní sporty

Protože jsou hodinky určeny především pro sportovce, vývojáři do nich v základu nahrají aplikace pro přesné zaznamenávání sportovních aktivit. Konkrétně se zmiňuje podpora surfování a vybraných zimních sportů, konkrétní však zástupci firmy bohužel nebyli.

Nixon však ještě neoznámil, za kolik budou chytré hodinky Mission k mání a dokonce jsme se nedočkali ani bližších informací o výdrži, na kterou jsme díky novému procesoru také velmi zvědaví. Jistě jen víme, že na trh by se Nixon Mission měly dostat během letošního roku.

 

Zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?