Hlavní navigace

Nokia Oro – vyšperkovaná C7 18karátovým zlatem, safírem a kůží

26. 5. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nokia v rámci snahy o zaplnění časové díry vzniklé vývojem telefonů s Windows Phone na trh uvede předělanou Nokii C7. Půjde o velmi luxusní a prestižní záležitost.

Nokia C7 si i přes absenci aufofocusu získala oblibu a tak se finský výrobce rozhodl, vydat jí ještě jednou. Tentokrát ale pořádně vyšperkovanou. Kůži pokrývající zadní kryt telefonu dodala společnost Bridge of Weir Leather, dále je smartphone po hranách dekorován 18karátovým zlatem a tlačítko pro vstup do menu tvoří safírový křišťál. Výbava smartphonu zůstala až na operační systém totožná – 8Mpx fotoaparát a 3,5" AMOLED displej jako hlavní přednosti telefonu postačí, konkrétní informace se dočtete v preview.

Nokia Oro

„S Nokia Oro jsme vytvořili chytrý telefon, který je potěšením držet v ruce i používat. Platí to jak o přístroji samotném, tak o jeho prodejním balení,“ řekl Alessandro Lamanna, viceprezident pro marketing společnosti Nokia. „Nokia Oro je výjimečnou kombinací jemné řemeslné práce a pečlivě zvolených exkluzivních materiálů. Model Oro byl vytvořen s vášní pro detail, ať již jde o jednotlivé zlaté prvky, tlačítko pro vstup do menu ze safírového křišťálu nebo o ručně potažený kožený zadní kryt.“

Nokia Oro se na český trh dostane již v létě, dokonce i s nejnovější verzí systému Symbian Anna. Ta především vylepšuje Ovi Mapy či internetový prohlížeč. Maloobchodní cena telefonu bez dotací a daní byla stanovena na 800 eur (cca 19 600 Kč). V balení bude dodáván i Bluetooth headset Nokia J, taktéž pozlacený 18karátovým zlatem.

Nokia se na šperkování telefonů zaměřuje poměrně často, vzpomeňme například na Nokii 6700 Classic Gold či Nokii 8800 Gold Arte. Pro „běžné“ lidi to je zbytečnost, pokud ale chcete ukázat, „že na to máte“, hezčí a reprezentativnější telefony budete hledat delší dobu. Na trh budou uvedeny dvě barevné verze – Light a Dark.

Zdroj: Tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?