Hlavní navigace

Nokia v nové webové verzi Here Maps kopíruje Google Maps

17. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Pokud používáte Windows Phone, pak je velmi pravděpodobné, že důvěrně znáte mapy od Nokie. Případně i její navigaci. Mapy postupně pronikají na další platformy a vzniká také úplně nová webová verze. Před pár dny Nokia otevřela betatest, do kterého se můžete zkusit přihlásit i vy. Kromě této možnosti si dále můžete přečíst první dojmy testerů.

Here Maps na webu podle redaktora WinBeta připomínají Google Maps. V horní části obrazovky naleznete na podobném místě plovoucí pole pro hledání. Zbytek prostředí je skoro výhradně věnován samotným mapám. Máte ovšem stále přístup ke svým oblíbeným položkám, které jste si třeba přidali do kolekce na mobilu.

 

Ne, že by funkcí bylo vyloženě málo, vybraný elegantní styl zobrazení nicméně vyžaduje, aby se funkce skryly do různých nabídek. V tomto případě do jedné hlavní. To bude někomu vadit, jinému nikoli. Hledání prý zatím trápí nepříliš funkční automatické dokončování s návrhy. Můžete aspoň hledat lokálně, čili místní podniky, pamětihodnosti, muzea apod.

Z prvních dojmů nevyplývá, že by Nokia přichystala výjimečnou službu. Here Maps nepřekvapí, nabídnou přinejlepším to stejné co konkurence.

Here Maps zkouší podobný styl jako Google
Here Maps zkouší podobný styl jako Google Maps | Foto: WinBeta

Zdroj: WinBeta

Byl pro vás článek přínosný?