Hlavní navigace

Nokia vydává bezplatnou hlasovou navigaci pro Android. Zatím ale jen pro Samsung

9. 10. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Co Nokia (ta původní finská) slíbila, to i plní. Vydává bezplatnou offline navigaci Here pro telefony od Samsungu. A slovíčko offline je podstatné. Jak se sama Nokia chvástá, konkurenční Google Maps umí uložit pouze výřez mapy, ale bez připojení v ní nemůžete vyhledávat ani se nechat navigovat.

Here obojí zvládne, protože si zájmové body, adresy, hlasy i linky MHD uloží do telefonu. Aplikace se zatím nachází ve fázi beta, stahovat ji můžete z obchodu Galaxy Apps. Potřebujete Android 4.1+ a alespoň 1 GB RAM. Nokia slíbila, že navigaci vydá i pro ostatní telefony s Androidem a také iOS, to ale přijde později a není jasné, jestli i tyto verze budou zdarma. Samsung totiž Finům nejspíš platí za licence, aby získal konkurenční výhodu.

 

 

Offline data lze stahovat v asi stovce zemí včetně Česka a Slovenska. Trasy pro MHD jsou dostupné ve více než 750 městech ve 40+ zemích (zde Praha, Brno a Bratislava). Ve více než 40 zemích jsou k dispozici také údaje o aktuálním dopravním provozu. Navigace navíc nevyužijí jen motoristi a cestující v hromadné dopravě, ale také pěší.

 

Zdroj: Nokia

Byl pro vás článek přínosný?