Hlavní navigace

Nova chce vzkřísit ICQ. Chatovací okno vložila na všechny weby

11. 6. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Od března je marketing ICQ v Česku v rukou CET 21, majitele televize Nova. Jednou z prvních novinek byla úprava aplikace, ze které se stal rozcestník na jednotlivé webové služby Novy. Z výsledku jsme však byli rozpačití, vzhledem k promrhanému potenciálu spíš zklamaní.

Ale Nova rozjíždí druhé kolo, tentokrát chce ICQ dostat více na web. Na všech stránkách skupiny Nova tak v pravém spodním rohu najdete nezrušitelný doplněk ICQ On-Site. Pomocí speciální lišty můžete být stále připojeni k ICQ nebo Facebooku, i když si zrovna čtete zprávy na TN.cz nebo sledujete film na Voyo.cz. Všimli jsme si toho o víkendu, minulý týden ještě lišta určitě chyběla.

Připomíná to poslední zoufalý pokus, jak klesající zájem o ICQ zastavit. Weby Novy mají dle Netmonitoru asi 1,6 milionu unikátních návštěvníků za měsíc. Ve vrcholném období, před 4,5 lety bylo v Česku údajně přes dva miliony aktivních uživatelů ICQ. Od té doby žádná oficiální čísla nemáme, ale trendové křivky ukazují menší počet stahování ICQ i navštěvování domovského webu.

Přesto ještě lidé mohou mít své účty, jen je nevyužívají. Pokud se mezi starými uživateli ICQ a návštěvníky stránek Novy najde dostatečný průnik, propad se může pomalu zastavit. Pomocí ICQ se lze připojit i facebookovému chatu nebo síti Google Talk, což užitnou hodnotu doplňku na Nově zvyšuje. Ti mimo průnik budou muset na webech přetrpět lištu s „Chatujte s přáteli“.

 

Vy ještě ICQ používáte?

Byl pro vás článek přínosný?