Hlavní navigace

Nové iPady se přehřívají, řešení přinese až další generace

8. 7. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

iPad třetí generace, který firma Apple představila letos na jaře, si od uživatelů kromě bezmezného vynášení do nebes vysloužil i vlnu kritiky – přístroj se totiž přehřívá. A tak jsou designéři z Cupertina nuceni hledat řešení. Nové iPady, které se nebudou přehřívat, by měly být k mání během vánoční sezóny.

Nepůjde o zcela novou generaci, spíše o jakýsi iPad 3S, kdyby býval někdo v Apple nedostal onen geniální nápad jakékoliv označení generace z názvu přístroje odstranit a namísto toho jej nazývat „nový iPad“.

Server DigiTimes s odvolávkou na čínský deník Apple Daily vypočítává několik změn, které se ve zrevidovaném iPadu promítnou. Ta největší se nejspíš odehraje v podsvícení displeje. Obrazovka Retina v iPadu 3 je podsvícena dvěma diodovými pásky, nově to v zájmu snížení spotřeby a tudíž odpadního tepla bude pouze jeden, jako v iPadu 2. Na jasu displeje by se to ale nemělo nijak negativně projevit. Apple také vymění dodavatele obrazovek: zatímco nyní je to znepřátelený Samsung, nově to bude japonský Sharp. Nová Retina tak bude displej typu IGZO.

Úpravy zaměřené na omezení zahřívání se mají dotknout také akumulátoru a z blíže nespecifikovaného důvodu bude také zvětšena čočka fotoaparátu.

Veškeré změny by kromě řešení s přehříváním měly vyústit také ve snížení hmotnosti a tloušťky zařízení. iPad 3.5 by tak mohl mít podobný profil, jako druhá generace jablečného tabletu.

 

Závěrem je nutno zdůraznit, že nic z výše uvedeného není oficiálně potvrzeno (a kdyby nás mohlo kontaktovat PR oddělení Apple, určitě by neoblomně tvrdilo, že žádný problém s přehříváním neexistuje). Ačkoliv je pravděpodobné, že inovovaná verze iPadu vyjde, konkrétní podoba ještě není vytesaná do kamene. Server WCCFtech si také klade otázku, jak se Apple vypořádá se stávajícími nespokojenými majiteli přehřívajících se tabletů. Myslím ale, že na to si každý jen trochu obeznámený s politikou Applu vůči svým uživatelům dokáže odpovědět sám.

Zdroj: WCCFtech, DigiTimes

Byl pro vás článek přínosný?