Hlavní navigace

Nové procesory Intel Core: klíčem je 32

24. 5. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost Intel dnes představila nové procesory Intel Core a rodinu těchto oceňovaných procesorů rozšířila i na stylové, ultratenké notebooky. Ultrapřenosné notebooky - tedy přenosné počítače, jejichž tloušťka nepřesahuje 2,5 cm s váhou v rozmezí 0,5 až 2,5 kg - nabízejí vysoký výkon, dlouhou výdrž na baterie a konektivitu, kterou uživatelé potřebují především na cestách.

Procesory 2010 Intel CoreTM Ulta-Low Voltage vycházejí z 32nm výrobní technologie společnosti Intel - jsou o 32 % menší a nabízejí o 32 % vyšší výkon v odlehčeném a elegantním designu. Rovněž se vyznačují nižší spotřebou elektrické energie, a to až o více než 15 %.

 

Procesory vybavené funkcí Intel Turbo Boost Technology dokážou automaticky zvýšit výkon a přizpůsobit se pracovní zátěži tak, aby uživatel měl k dispozici plný výkon vždy, když ho bude potřebovat. Technologie IntelHyper-Threading, dostupná v procesorech Intel CoreTM i7, Intel CoreTM i5 a Intel CoreTM i3, nabízí rychlou reakci a pomáhá snižovat prodlevy při současném provádění několika úkolů. Díky grafice Intel HD Graphics nabídnou procesory křišťálově jasnou grafiku, živé barvy a audiovizuální přehrávání v dokonalém vysokém rozlišení (HD).

Vedle toho nedávno představená čipová sada Mobile Intel 5 Series pro ULV notebooky rozšiřuje podporu široké škály audiovizuálních možností a vyšší ochranu dat i samotného počítače (technologie Intel Anti-Theft) a zlepšuje ochranu uživatelova digitálního majetku.

 

DT24

Očekává se, že výrobci notebooků jako Acer, Asus, Lenovo a MSI přijdou s více než 40 novými modely, které by se na trhu měly objevit počátkem června v různých cenových relacích. Více informací o nových procesorech a fotografie najdete na adrese www.intel.com/pressroom/kits/ultrathin .

Zdroj: Intel CZ

Byl pro vás článek přínosný?