Hlavní navigace

Nové Seagate Savvio 15K.2

3. 11. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Jak může výrobce pevných disků čelit stále sílící hrozbě ze strany Flash pamětí a SSD zařízení? Tím, že přiblíží vlastnosti svých harddisků SSD. O něco takového se snaží řada Seagate Savvio. Tyto disky určené pro servery dávají před rychlým sekvenčním čtením přednost malým rozměrům, nízké přístupové době a nižší spotřebě.

Savvio 15K.2 je už druhá generace 2,5" disků s plotnami rotujícími rychlostí 15 tisíc ot./min. Nabízeny budou v kapacitách 74 a 146 GB a budou se připojovat přes rozhraní SAS (Serial Attached SCSI) ve verzi 2.0, která poskytuje propustnost teoreticky až 6 Gbit/s. Seagate se chlubí, že oproti HDD formátu 3,5 palce se stejně rychlými plotnami má Savvio až o 70 procent nižší spotřebu.

V nabídce budou také modely s vychytávkou, která debutovala u notebookových harddisků Seagate: vlastní procesor pro hardwarové šifrování dat algoritmem AES (Advanced Encryption Standard). Seagate začne dodávat nová Savvia 15K.2 v prosinci/decembri tohoto roku, zákazníci z řad podniků si budou moci koupit hotové stroje vybavené novými disky počátkem příštího roku.

Zdroj: TechConnect Magazine

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku