Hlavní navigace

IDOS po 10 letech mění design. Jak se vám líbí nové jízdní řády?

10. 12. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Portál IDOS (Informační DOpravní Systém) má jeden z nejstarších webdesignů na českém internetu. Jeho stávající podoba funguje od roku 2008 a ani předtím nebyla o moc jiná, jen používala odlišnou barevnou paletu. To se ale brzy změní. Na idos.idnes.cz si už můžete prohlédnout nejen aktualizované jízdní řády platné od 9. prosince, ale také nové uživatelské prostředí. Žádná dramatická proměna vás nečeká, po krátkém rozkoukání se už budete orientovat. Ovládací prvky jsou větší a více plýtvají místem. To ale znamená, že budou čitelnější a vhodnější pro dotykové obrazovky.

Starý IDOS
Starý IDOS
Nový IDOS
Nový IDOS

Odlišná je také podoba výsledků. Působí přehledněji, ale také zobrazí méně detailů, takže budete muset více klikat. Nový IDOS výrazněji propaguje funkci pro nákup jízdenek a správu osobního účtu, což u původní verze bylo trochu skryté. Původní IDOS je stále dostupný na adrese jizdnirady.idnes.cz.

TIP: Vyšel nový IDOS pro Android a iOS. Konečně umí to, co konkurence

Starý IDOS
Starý IDOS
Nový IDOS
Nový IDOS

Komu nová webová podoba nevyhovuje, může zkusit alternativy. Vlastní jízdní řády má Seznam, propracované je též Bileto spravované Bleskem.

Byl pro vás článek přínosný?