Hlavní navigace

O 10 procent výkonnější. Qualcomm právě představil Snapdragon 821

11. 7. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šušká se o něm posledních pár týdnů, teď jej Qualcomm oficiálně uvedl. Nebo spíš potvrdil, že přijde, protože na detaily je výrobce hodně skoupý. Řeč je o Snapdragonu 821, novém čipsetu, který má doplnit starší model 820. Není náhradou, ale budou existovat vedle sebe. Nový model je pochopitelně výkonnější, tudíž se bude více hodit pro hry nebo virtuální realitu.

Nejvýkonnější smartphony první poloviny roku 2016
Nejvýkonnější smartphony první poloviny roku 2016

Snapdragon 821 dosahuje taktů až 2,4 GHz, zatímco model 820 končí na 2,2 GHz. Řeč je o výkonnějším páru jader. V Snapdragonu jsou totiž dva homogenní klastry jader Kryo, z nichž jeden je optimalizován pro výkon, druhý pro nižší spotřebu. U Snapdragonu 820 měl druhý pár takt 1,6 GHz, frekvenci u Snapdragonu 821 zatím neznáme.

 

Qualcomm pravděpodobně vylepšil i paměťový řadič a grafiku, ale v tiskové zprávě o těchto obvodech vůbec nemluví a na webu ještě bližší detaily nemá. Jiné rozdíly čipset nejspíš nenabídne. Očekáváme stejný LTE modem, DSP, video procesor atd., co už známe ze Snapdragonu 820. Ten už mimochodem najdeme na více než stovce smartphonů a tabletů. Podle Antutu jde o nejvýkonnější mobilní čip současnosti. Šest smartphonů s nejvyšším průměrně naměřeným skóre běží právě na S820.

Zdroj: Qualcomm

Byl pro vás článek přínosný?