Hlavní navigace

Oficiálně: Twitter upraví pravidla. Do 140znakového limitu nebude počítat fotky ani odpovědi

25. 5. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

O čem se před týdnem jen štěbetalo, to už je teď definitivní. Twitter našel způsob, jak obejít 140znakový limit pro příspěvky, aniž by tím narušil tvář celé sítě. Do limitu nebude nově počítat odpovědi, tedy adresy @uživatel na začátku tweetu reagujícího na jiný tweet.

Nemluví ovšem obecně o zmínkách. Tím zřejmě chrání příspěvky od spamu, kdy by někdo mohlo do jednoho tweetu zmínit desítky uživatelů. Takhle se logicky nebudou do limitu počítat jen odkazy na účty, které jsou součástí diskuzního vlákna.

Twitter trochu naruší 140znakový limit
Twitter trochu naruší 140znakový limit

Mimo limit budou také mediální přílohy – fotky, gify, video, ankety nebo citace. Všechno ostatní (tedy text a odkazy) se bude muset vejít do 140 znaků.

To nejsou jediné novinky. Twitter nově dovolí retweetovat nebo citovat vlastní tweety. A příspěvky začínající adresou @uživatel se zobrazí všem followerům, nejen těm zmíněným. Dosud se k tomu používalo obecně přijaté pravidlo, že se před zavináč vložila tečka.

 

Všechny zmínění funkce chce Twitter nasadit v příštích měsících. Velkou časovou rezervu dává především kvůli vývojářům třetích stran, jejichž aplikace nejsou na tyto novinky připravené. Po 10 letech od spuštění Twitteru jde o zásadní zásah do funkčnosti sítě.

Zdroj: Twitter

Byl pro vás článek přínosný?