Hlavní navigace

OneDrive podporuje až 10GB soubory, přes web na úložiště nahrajete složku

11. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Začátkem měsíce jsme vás informovali o tom, že si uživatelé začali všímat, že klient pro OneDrive najednou synchronizuje objemné soubory, jichž se do té doby ani nedotkl. Microsoft včera na svém blogu oficiálně přiznal, že jeho cloudové úložiště teď podporuje až 10GB soubory. To už by k běžnému využívání mělo stačit drtivé většině uživatelů.

Sdílení složek bude možné přímo z Průzkumníka
Sdílení složek bude možné přímo z Průzkumníka | Foto: Microsoft

10 GB velký soubor nahrajete nejen pomocí desktopových klientů, ale odvážlivci to mohou zkusit i z mobilu nebo přes webové rozhraní. Firemní zákazníci si na vylepšení ještě chvíli počkají. V nadcházejících týdnech všichni zaznamenáme zlepšení v rychlosti synchronizace. Spočívá v tom, že se zvedne limit pro počet současně nahrávaných či odesílaných souborů.

Týká se to tedy klientů s možností synchronizace dat. Pokud stahujete více malých souborů, může být souběžné stažení o kus rychlejší. Opět se vyspraví integrace s Průzkumníkem. Dřívější verze SkyDrive pro Windows měly pár funkcí, jenže s integrací SkyDrive a později OneDrive do Windows 8.1 se funkce ztratily.

 

Po návratu ikony vedle hodin a dalších věcí se naše spokojenost znovu zvedne, a to díky úplné novince. Přichází sdílení složek přímo v Průzkumníku, jež bylo dosud dostupné pouze na webu. Odkaz se zkopíruje přímo do schránky. V nejbližších týdnech se funkce dočkají uživatelé Windows 7 a 8. Provozujete-li Windows 8.1 či OS X, počkáte si o něco déle. Konkrétnější společnost není.

Posledním a neméně důležitým vylepšením služby je nahrávání složek skrze web OneDrive. Redmondští mysleli na jedince s prohlížeči, které podporují přetahování složek přímo do prostoru s webem. Jedná se hlavně o Chrome.

I skrze web nahrajete do cloudu celou složku
I skrze web nahrajete do cloudu celou složku | Foto: Microsoft

Zdroj: OneDrive Blog

Byl pro vás článek přínosný?