Hlavní navigace

Opera slaví, její mobilní prohlížeče používá přes 200 milionů uživatelů

2. 8. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Opera v uplynulých dnech dosáhla významného milníku. Její mobilní prohlížeče Opera Mini a Opera Mobile už používá více jak 200 milionu uživatelů. To představuje meziroční nárůst 47 %. Zatímco Opera Mini je velmi oblíbená na mobilních telefonech bez otevřeného operačního systému, Operu Mobile mohou využívat uživatelé systémů Android a iOS. Zatím se to týká zhruba 17 milionů uživatelů, takže je jasně patrné, že jednoznačně převažuje význam Opery Mini.

Kromě vysokého počtu uživatelů zveřejnila Opera i řadu dalších zajímavých čísel, která ukazují, jak raketově vzrůstá význam prohlížení internetu na mobilních přístrojích. Jen za červen 2012 si uživatelé těchto prohlížečů zobrazili více jak 115 miliard stránek. Oproti stejnému období loňského roku se jedná o nárůst 55 %. Současně výrazně narostl i celkový datový přenos a to o plných 88 % na více jak dva miliony MB dat.

Abyste si ještě tato čísla dali do celkového kontextu, podle údajů, které poskytuje StatCounter mají mobilní prohlížeče Opera přibližně dvaadvacetiprocentní tržní podíl. Na jednotlivých operačních systémech prozatím stále vládnou především nativní prohlížeče.

Zdroj: Opera

Byl pro vás článek přínosný?