Hlavní navigace

Opěvovaný Nexus 7 bude nakonec (možná) mít i 3G verzi

4. 9. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sedmipalcový tablet Nexus 7, který pro Google vyrábí Asus, se sice stále ještě nedostal na náš trh, přesto je od prvních zahraničních recenzí chválen za kvalitní provedení a nízkou cenu

Hodně lidí o něm uvažuje, ale absence 3G modulu je odrazuje – to se nyní snad změní. Paul O'Brien ze serveru Modaco tvrdí, že Asus již připravuje 3G verzi Nexusu 7, již plánuje vypustit v horizontu šesti týdnů.

Pro tuto informaci neexistuje žádný přímý důkaz, kromě důvěryhodnosti samotného Paula, ale bylo by to logickým řešením – velmi dobrý tablet ještě vylepšit, s čímž má Asus za poslední měsíce dobré zkušenosti. Vzpomeňme jeho kvalitní Transformery či Zenbooky.3G bychom u malého 7" tabletu určitě ocenili.

Wi-Fi není všude a datový tarif, ač u nás stále předražený, již není taková hrůza pro peněženku. Podle Paula zůstane veškerý hardware Nexusu 7 beze změn, jen přibude slot na SIM kartu.To ještě neznamená, že s tabletem půjde i telefonovat, 3G modul bývá primárně pro data.

 

Cena by neměla být o mnoho vyšší a Nexus 7 3G by mohl být prodejním trhákem, ale nepředbíhejme, lidi stejně nakonec koupít to, co bude mít největší reklamu v hypermarketu a Nexus 7 měl v Česku zatím málokdo reálně v ruce.

zdroj: The Verge

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.