Hlavní navigace

Oppo chystá revoluční nabíjení. Telefon doplní již za 15 minut [MWC]

23. 2. 2016

Sdílet

Zdroj: Redakce

Čínský výrobce smartphonů Oppo pracuje na vlastní technologii rychlonabíjení s názvem VOOC. Díky ní u svých smartphonů garantuje nabití na 75 % za půl hodiny. Na MWC firma prezentovala pokročilejší verzi SuperVOOC, která rychlost ještě znásobí.

Oppo SuperVOOC slibuje revoluci v nabíjení
Oppo SuperVOOC slibuje revoluci v nabíjení

Akumulátor s kapacitou 2500 mAh naplní z nuly na sto jen za 15 minut. To už byste telefonu odpustili i kratší výdrž nebo absenci pohodlného bezdrátového nabíjení. SuperVOOC je připraveno pro konektory microUSB i USB-C. V prvních zařízeních by se mělo objevit v blízké budoucnosti, nejspíš už s chystaným telefonem Oppo Find 9.

" frameborder="0" height="360" width="640">

SuperVOOC na rozdíl od Qualcommu (QuickCharge) nebo MediaTeku (Pump Express) nezrychluje nabíjení zvyšováním napětí, nýbrž proudu. Oppo udrží konstantních 5 V, takže napětí v telefonu nebude třeba měnit, což by jinak produkoval další ztráty a hlavně teplo. SuperVOOC se proto hodí i pro případy, kdy si s telefonem hrajete a zároveň jej nabíjíte.

 

Oppo chystá speciální akumulátory i nové nabíječky, které si poradí s vysokým proudem. Dle udaných hodnot do telefonu půjde průměrně 10 A, což je hodnota typická pro autonabíječky. Výrobce ale tvrdí, že jde o naprosto bezpečnou technologii, která ani nebude mít vliv na životnost akumulátoru. No, uvidíme.

Zdroj: Oppo

Byl pro vás článek přínosný?