Hlavní navigace

OS X dostal přednost před Windows. Microsoft vydal Office 2016 Preview pro jablíčkáře

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na testovací verzi Office pro Windows stále čekáme, Microsoft nejdříve potěšil uživatele Maců. Pro ně vydal Office 2016 Preview. Konečně. Poslední majoritní verze Office pro OS X pochází z roku 2010, od té doby se kancelářský balíček dočkal jen několika doplnění a pochopitelně také oprav.

 

Nová kancelář plně podporuje obyčejné displeje i Retina, funguje v okně i celoobrazovém režimu. Microsoft výrazně upravil grafické prostředí, ale pás karet (Ribbon) zůstal. Prostředí je plošší, bez hromady plastických přechodů jako ve verzi 2011.

Word dostal nový navigační panel. Excel má přepracovaný editor vzorců. PowerPoint obdržel nové přechody a lepší kolaborativní funkce. Outlook zlepšuje konverzační režim a zobrazuje jednoduchý náhled zprávy.

Jablíčkáři si mohou s novou verzí hrát, stačí ji stáhnout odsud. Česká verze chybí, ke stažení je především anglická, německá nebo francouzská. Platnost preview vyprší za 60 dní, do té doby ale přijde nová verze, která ji zase prodlouží. Office 2016 oficiálně poběží jen s OS X 10.10 Yosemite.

Screenshoty z preview verze

Office 2016 podporuje cloudové služby OneDrive a SharePoint
Office 2016 podporuje cloudové služby OneDrive a SharePoint

Navigační panel ve Wordu
Navigační panel ve Wordu

Editor vzorců v Excelu
Editor vzorců v Excelu

Přehrávač prezentací v PowerPointu
Přehrávač prezentací v PowerPointu

Nový Outlook 2016
Outlook 2016

OneNote 2016
OneNote 2016

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?